Select Page

Teràpia Breu Estratègica

 

El servei de psicologia de CREIX està format per professionals especialitzats en Teràpia Breu Estratègica i sistèmica, un tipus de tractament basat en la recerca i aplicació de solucions i estratègies funcionals davant diversos tipus de problemàtiques que afecten l’infant i adolescent, i al seu entorn familiar, social i escolar, així com a l’adult.

Què és la Teràpia Breu Estratègica?

La Teràpia Breu Estratègica és un innovador model teòric i operatiu que busca una pràctica terapèutica, en temps breus, de molts dels problemes de la persona, la parella i la família. Aquest model és molt vàlid per aplicar als contextos socioeducatius i escolars. És breu perquè resol de manera positiva, efectiva i a curt termini la majoria dels problemes de les persones. És estratègica perquè promou canvis mitjançant una sèrie d’intervencions personalitzades i especialment dissenyades per a cada dificultat. Les intervencions estratègiques condueixen a la persona a actuar i a sentir perquè aprengui a veure la seva realitat de forma diferent, provocant canvis de forma ràpida i natural.

Per què la teràpia breu és eficaç?

+ El terapeuta és actiu.

+ Col·labora amb la persona d’expert a expert.

+ El psicòleg és l’especialista en psicologia i la persona en el seu problema.

+ Es dirigeix a la persona, es centra en les solucions.

+ No es centra en el passat i els orígens, sinó en el present i el futur de la persona.

+ Cerca i potencia els recursos de la persona, per dirigir-la cap a la solució.

+ S’avalua en cada sessió el grau d’assoliment dels objectius.

 

Com treballem?

Cada cas és únic i exclusiu. En el cas dels infants i alguns adolescents es treballa en funció de la problemàtica que presentin, així doncs la intervenció terapèutica es pot realitzar directament amb el nen o adolescent, de manera indirecta a través dels pares, o mitjançant assessorament als professionals involucrats en el procés educatiu de l’infant o adolescent. En els adults es treballa directament amb la persona indicada. La intervenció estratègica és breu en el temps, obtenint canvis significatius en menys de 10 sessions. Està orientada a la solució dels símptomes i a l’eliminació del comportament problemàtic. El terapeuta estratègic treballa sobre el present més que sobre el passat; sobre com solucinar el problema més que sobre per què existeix; sobre la recerca de solucions més que sobre les causes.

Quins trastorns es poden tractar amb la TEB ?

 • Problemàtiques familiars.
 • Ansietat ( fòbies, pors, atac de pànic, obsessions, somatitzacions…).
 • Depressió.
 • Estrès postraumàtic i dol.
 • Problemes de comportament i actitud.
 • Bullying i altres problemàtiques del context escolar.
 • Timidesa, retraïment i habilitats socials.
 • Trastorns alimentaris.
 • Problemes de son.
 • Enuresi i encopresi (control d’esfínters).
 • Hiperactivitat.
 • Conseqüències emocionals associades a trastorn d’aprenentatge i alta capacitat.

Els professionals de CREIX treballem com a assessors en teràpia estratègica breu dotant de recursos als professionals de l’educació i de la salut per a la resolució de problemàtiques que es presenten en el seu àmbit laboral .

Si voleu ampliar o rebre informació sobre un cas concret,
podeu omplir el formulari del següent enllaç.