Psicoteràpia
La teràpia psicològica o psicoteràpia és un tractament per ajudar la persona a millorar la seva qualitat de vida, a través d’un canvi en la seva conducta, actituds, pensaments i/o afectes. Durant el desenvolupament i creixement del nen podem trobar-nos, en algun moment, amb dificultats o signes que ens indiquen que alguna cosa està passant i que el nostre fill no arriba a un benestar. Aquest és un bon moment per anar al psicoterapeuta perquè ens ajudi.
Com treballem?
A CREIX nostres teràpies sempre són individuals per poder acompanyar millor a les persones en els seus processos de canvi. Hi ha diversos tipus de psicoteràpies, adequades per a diferents tipus de problemes i personalitats.
En funció de la problemàtica establerta, la intervenció terapèutica pot realitzar-se directament amb el nen, o per contra d’una manera indirecta a través dels pares, o assessorament oportú a professionals involucrats en el procés educatiu i / o metge del nen.
Les característiques que identifiquen les nostres teràpies:
1.- El contacte directe i personal entre el psicoterapeuta i el nen, principalment a través del diàleg.
2.- Establir una relació d’ajuda per generar un canvi en el nen, la seva família o l’adult.
3.- Utilitzar la multisensorialitat per generar situacions comunicatives i establir vincles d’unió entre el terapeuta i el nen.
Utilitzem la robòtica de manera terapèutica amb l’objectiu de contribuir a la millora de les habilitats socials, comunicatives i cognitives dels nens. En els darrers estudis realitzats s’està demostrant que l’ús de la robòtica és molt beneficiosa per a la teràpia infantil, ja que els robots interactuen amb el nen i aquest aprèn a comunicar-se amb els altres.
Quines dificultats tractem?
Algunes de les dificultats més comuns:
- Trastorns de l’eliminació: enuresi i encopresi (control d’esfínters).
- Problemes de son.
- Problemes d’actitud a casa o a l’escola.
- Problemes de relació o poques habilitats.
- Canvis de comportament amb l’arribada d’un germà menor.
- Adaptació familiar (després de la separació dels pares, després de l’adopció, l’arribada d’un germà menor…).
- Fòbies (escolar, casa) i pors.
- Ansietat.
- Baixa autoestima.
- Motivació en els estudis.
- Tics.
- Problemes alimentaris.
- Addicció a les noves tecnologies.
- Altres problemes que puguin ser objecte d’atenció clínica.