Select Page

Psicologia

La Psicologia infanto-juvenil s’encarrega del desenvolupament psicològic de l’infant o adolescent en cada etapa evolutiva de la seva vida. Per tal de vetllar per això, avalua i intervé en tots aquells aspectes que interfereixen en l’infant o jove a créixer física i emocionalment.

CREIX Barcelona els psicòlegs són especialistes en la infància, adolescència i joventut. Les avaluacions i tractaments les dirigeix un psicòleg, però treballem en equip, de manera mutlidisciplinar amb els altres professionals del centre. Així sempre, el tractament dels casos és sempre multidisciplinar.

El nostre principal objectiu és aconseguir el benestar de l’infant, adolescent i jove. Per aquest motiu treballem conjuntament amb les famílies i professor de l’escola per a poder proporcionar estratègies i pautes de canvi des de tot l’entorn de la persona.

Diagnòstic psicològic

Què és el diagnòstic psicològic?

El diagnòstic psicològic és una avaluació que té com a objectiu conèixer millor al nen per tal de determinar la possible existència d’alguna mena de trastorn. És una eina que ens permet classificar els simptomes que presenta una persona amb trastorns i agrupar-los en famílies, per tal de facilitar-ne el seu estudi i aconseguir el tractament més adequat.

Com realitzem el diagnòstic a CREIX Barcelona?

Per a confeccionar el diagnòstic, utilitzem 4 o 5 sessions de treball:

  • Entrevista clínica inicial amb els pares
  • Aplicació dels tests psicològics (2 o 3 sessions)
  • Devolució dels resultats i lliurament de l’informa als pares

Durant les entrevistes i la realització dels tests, s’observa a l’infant o adolescent i se li apliquen una sèrie de tècniques projectives on s’evalua l’estat emocional, la forma de relacionar-se, la família, i trets de personalitat, entre d’altres

Un cop obtingut el diagnòstic, el psicòleg, juntament amb el pedagog, elaboren un pla d’intervenció o tractament.

Els informes psicològics de CREIX Barcelona són complerts i en ells incloem les dades personals del nen o adolescent, l’anamnesi, les proves psicodiagnòstiques aplicades, les observacions de la conducta del nen durant els exàmens, les conclusions i el DIAGNÒSTIC. Finalment, aportem els suggeriments per la família i el treballa casa, suggeriments per l’escola, i pla de treball i d’intervenció.

“Inclús quan no és completament assolible, ens convertim en millors al intentar perseguir una fita més alta”

Viktor Frankl

Calendari

juliol 2019
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« nov.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

TESTIMONI

A casa tinc molts problemes amb el pares, i a l’escola amb els meus companys. Sempre m’han dit què era una noia rebel, però des de que faig les sessions amb la Maria veig que estic millor i tinc més bon rotllo amb tothom.

Claudia

16 anys

Contacteu amb nosaltres

Si voleu ampliar o rebre informació en un cas concret,
podeu omplir el formulari del següent enllaç.